Recenze anime Shingeki no Kyojin

2. května 2013 v 15:38 | Deathares |  Anime


SHINGEKI NO KYOJIN

Před více, než sto lety se lidstvo setkalo se svým přirozeným nepřítelém. S obry. Někteří jsou jen pár metrů vysocí, ovšem ti největší mohou mít až několik desítek metrů. Nemají orgány a tak ani nepotřebují jíst, což znamená, že lidi zabíjejí pouze pro potěšení.
Ve válce proti nim ztratilo lidstvo většinu svého území a došlo k obrovským ztrátám na životech. A tak se několik zbývajících miliónů obyvatel ukrylo v mohutném městě, chráněno třemi padesátimetrovými hradbami, kterými žádný z obrů nedokázal prorazit za posledních sto let. A tak prožilo lidstvo století míru pokojně si žijící ve světě odděleném od obrů hradbami.
V tomto světě žije i dospívající kluk Eren Jaeger se svými rodiči a sestřenicí. Ovšem jednoho dne se za první, venkovní hradbou objeví téměř šedesát metrů vysoký titán, který první hradbu prorazí a spolu s ním vtrhne do města záplava obrů. V tento krvavý den zemře obrovské množství lidí žijících mezí první a druhou hradbou a celá tamnější část lidského území je zdevastována a obsazena obry.
Tehdy také zemře Erenova matka a tak se Eren zapřísáhne, že vyhladí úplně každého obra, ať to stojí, co to stojí. Zatímco jeho otec je na cestách, tak se Eren a jeho sestřenice Mikasa, spolu s jejich přítelem z dětství Arminem přidají do armády, kde podstoupí několikaletý výcvik ve kterém se naučí, jak bojovat s obry. Lidstvo az tu dobu ztratilo třetinu svého osobního území a pevně si teď chrání zbylé dvě hradby. Ovšem nedlouho po tom, co Eren a ostatní, které potkaly na tréninku nastoupí do služby, se opět objeví obrovský Titán a zaútočí na druhou zeď a pro Erena přichází čas, aby se nepříteli postavil.

Originální název:Shingeki no Kyojin
Název ve znacích:進撃の巨人
Název anglicky:Attack on Titan
Rok vydání:2013
Typ:TV série
Počet epizod:8
online na: www.shirai.cz
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Ame Ame | E-mail | Web | 2. května 2013 v 20:23 | Reagovat

Awwww!!!!!!! Shingeki no Kyojin je tak mega ultra skvěle dokonale hustě fantasticky úžasně nepopsatelné anime! Úplně ho žeru :-D
Budu na něj taky muset udělat recenzi, je tak dokonalé! :D :D
Stejně nejlepší je Sasha s Arminem a Erenem (to je takový slaďouš :3) :-)  :-P  ;-)

2 Alliade Chiaki Sheppetsu Alliade Chiaki Sheppetsu | Web | 3. května 2013 v 10:46 | Reagovat

jé xD tohle anime prostě miluju xD (já věděla, že se z tohohle stane anime xD) takový život bych si chtěla taky zažít TwT teda ne, že bych to úplně chtěla, protože žít jen někde zavřená... xD
musím se přiznat, že jediný, co se mi v tom nelíbí je, jak se to snaží všechno dělat dramaticky, přitom by to mělo být lehčí *prostě nezvyk od jiných anime*

3 Aya Evans Aya Evans | Web | 3. května 2013 v 14:06 | Reagovat

Tohle je jedno z těch nových anime! Že jo, že jo?! :D :D Super recenze! Na tohle anime se chci podívat, ale pořád ještě dokoukávám loňskou sezónu! Aspoň teď znám příběh podrobně..:DD

4 Baka Kamaru xD Baka Kamaru xD | E-mail | Web | 3. května 2013 v 15:14 | Reagovat

O tomhle anime jsem ještě neslyšela, ale vypadá to určitě zajimavě, takže *připisuje na svůj dlouhý seznam Anime* ... ho určitě co nejdřív zkouknu :)

5 ♥Míša♥ ♥Míša♥ | Web | 3. května 2013 v 20:27 | Reagovat

Idem si to okamžite pozrieť ! recenzia je úžasná a je to tak zaujímavé že ludská zvedavosť siaha vyššie :D Ok idem si zo skuknúť hneď jak doobieham ...

6 Duo Kokoro Duo Kokoro | E-mail | Web | 4. května 2013 v 13:56 | Reagovat

Co? Vraždit obry?
Iharo: neeee... Já jim dám, bojovat proti mým domácím mazlíčkům!  Nah, to sledovat opravdu nebudu. Moje zlatíšškaaaa!
Kaze: jen do nich, mě to rozhodně zaujalo, jenom ta lidská blbost.. Proč někoho nechávat bydlet mezi první a druhou hradbou? První hradba je nejvíc vystavena vnějším vlivům a proto je nejjednodušší ji zničit. Yah, to jim asi nikdo neřekl, co? :-?  :-?  :-?

7 Nagai Nagai | Web | 11. května 2013 v 17:31 | Reagovat

Na první pohled jsem myslela, že to je holka :D

8 Aya Evans Aya Evans | Web | 12. května 2013 v 9:23 | Reagovat

Ohayo, na blogu dělám třídění SB, tak ti posílám upozorňění.

► Ještě než se zapíšeš, tak si prosím pečlivě přečti podmínky.
► Pokud už nechceš být nadále spřátelený, tak mi to napiš. Děkuji.:)
▬ ▬ ▬ ▬ ▬ ▬
►  http://asakura.blog.cz/1305/spratelene-blogy-sb

Tenhle koment je jen informační a jestli chceš, tak ho pak klidně smaž.:D

9 Aya Evans Aya Evans | Web | 13. května 2013 v 18:01 | Reagovat

Jasně že se mi u tebe taky líbí!! ^^ Máš super blog! *-*

10 Yoyo-chan Yoyo-chan | Web | 13. května 2013 v 20:10 | Reagovat

Jen osm epizod heheeee~ Takže na totok se podívám :D :D
Jo... Chtěla sem říct :) To jsem já, bývalá Tsuke-Gakin :) Už sem ti jednou posílala novou adresu ale neodepsal si, takže sem myslela že ses na mě vybžunk ://  Takže mě najdeš na téhle adrese :))

11 Aya Aya | E-mail | Web | 2. června 2013 v 1:18 | Reagovat

o tom se hooodně mluví, ale zatím mě to nějak moc nechytá =D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama